Artikkeli

Posted by & filed under Blogi, Etusivun uutiset.

Ruoka­haluttomuus ja vajaaravitsemus koskettavat yhä useampia suomalaisia: niin toipilaita, syöpää sairastavia kuin ikäihmisiäkin – jopa influessan tai vatsataudin poteneita.
Miten voimme tukea omaa tai läheisen toipumista? Miten turvaamme ikääntyvän omaisemme toiminta­­kyvyn? Suomalainen NUTRIFIN vastaa kysymyksiin.

1. Kenelle suomalaiset NUTRIFIN-täydennys­ravinto­valmisteet on tarkoitettu?

NUTRIFIN-tuotteet on kehitetty vajaaravitsemuksen ruokavalio­hoitoon ja täydennysravinnoksi:
• henkilöille, joilla on huono ruokahalu, esim. vanhukset, syöpää sairastavat, anorektikot
• henkilöille, joilla on lisääntynyt energian ja proteiinin tarve
• toipilaille.

2. Miksi proteiini on tärkeää sekä sairauden aikana, toipilaana että ikääntyessä?

Sairastuminen voi jopa tuplata proteiinin tarpeen. Esimerkiksi korkea kuume ja tulehdukset, luunmurtumat ja leikkaukset kasvattavat proteiinin tarvetta. Jos ikäihminen saa ruoka­valiostaan liian vähän proteiinia, elimistön puolustuskyky heikkenee, infektioriski kasvaa, lihasvoimat hupenevat… Sairauksista toipuminen hidastuu ja ruokahalu vähenee.

3. NUTRIFIN-tuotteet sisältävät runsaasti energiaa ja proteiinia. Entä vitamiinit, hivenaineet ja kuitu?

Kaikissa NUTRIFIN-tuotteissa on lisättynä monia tärkeitä vitamiineja (esim. A, B, C, D, foolihappo) ja hivenaineita (esim. kalsium, magnesium, rauta). Keitoista ja puuroista saa ruoka­valioon myös kuitua. Kaikki tuotteet ovat säilöntä­aineettomia. Katso tuotekohtaiset ravinto­arvot www.nutrifin.fi.

4. Ovatko NUTRIFIN-tuotteet gluteenittomia?

Keitot, pirtelöt ja patukat ovat gluteenittomia. Veteen tehtyinä kaikki NUTRIFIN-tuotteet – myös puurot – ovat vähälaktoosisia.

5. Osaako iäkäs isäni valmistaa proteiini­puuron itselleen?

Hyvänmakuinen puuro syntyy helposti ja nopeasti: annospussi tyhjennetään 1,5 desiin kuumaa vettä tai maitoa, sekoitetaan hyvin ja annetaan hautua 3 minuuttia. Valmis puuroannos säilyy jääkaapissa 1 vuorokauden.

6. Yksin asuvan, liki 80-vuotiaan äitini paino on pudonnut reippaasti viime kuukausina.

Ruoka ei maistu: pienetkin annokset tuntuvat

ylivoimaisen suurilta. Vain kahvi ja kahvi­pullat kelpaavat. Mitä tehdä?
Kannattaa kokeilla vajaa­ravitsemuksen ruokavaliohoitoon tarkoitettuja NUTRIFIN-täydennysravintovalmisteita. Kaneli­pullanmakuinen proteiinipatukka ja maitokahvin­makuinen proteiini­pirtelö voisivat olla äitisi mieleen. Tarjoa myös puuroja ja keittoja… makuvaihto­ehtoja on monia. Jo pienestä annoksesta äitisi saa kaiken tarvittavan: energiaa, proteiinia ja suoja­ravintoaineita.

7. Miten voisimme tukea kiekkokaukalossa reisiluunsa murtaneen 12-vuotiaan poikamme toipumista?

Kuntouksessa tarvitaan lihasvoimia, jotka vuodelevossa nopeasti hupenevat. Kasvavaa proteiinitarvetta ajatellen kannattaa aamu- tai väli­palaksi tarjota NUTRIFIN-puuroja tai -patukoita. Proteiini­patukat ovat hyviä sellaisinaan. Puuroon voi lisätä esimerkiksi marjoja, banaania, mehukeittoa, jogurttia tai hunajaa.

Tukea toipumiselle. Turvaa toimintakyvylle. www.nutrifin.fi

SUOMALAISET TÄYDENNYSRAVINTO­VALMISTEET. APTEEKISTA.