NUTRIFIN Total -puuroilla ja -keitoilla peruskorvattavuus

Posted by & filed under Blogi, Etusivun uutiset.

Lääkkeiden hintalautakunta on myöntänyt ajanjaksolle 1.5.2017–30.4.2022 NUTRIFIN Total -puuroille ja –keitoille SV-peruskorvattavuuden (40 %). Korvausoikeutta käyttävä asiakas voi ostaa joko 10 annospussin pakkauksen tai yhden annospussin NUTRIFIN Total puuroa tai keittoa.

Peruskorvattavuuden hakeminen

Asiakas hakee korvausoikeutta lääkärin kirjoittamalla B-lääkärinlausunnolla indikaatioilla 601 (ravintoaineiden, lähinnä rasvojen vaikeat imeytymishäiriöt) ja 602 (lasten vaikeat aliravitsemustilat). Reseptiin tulee kirjoittaa tuotteeksi NUTRIFIN Total keitot tai puurot. Korvausta haetaan lomakkeella SV 178. Jos korvausoikeus myönnetään, asiakkaalle lähetetään uusi Kela-kortti, johon on merkitty korvausoikeuden numero. Apteekki saa ajantasaiset tiedot asiakkaan korvausoikeuksista Kelan suorakorvaustietojen kyselypalvelusta. Tietyin edellytyksin korvaus voidaan maksaa jo ennen lääkärinlausunnon Kelaan toimittamista tehdyistä ostoista.

Korvausoikeuden saanut asiakas saa NUTRIFIN Total-puurosta ja -keitosta 40 % korvauksen vähittäishinnasta, kun omavastuuosuus 50 € /vuodessa on täyttynyt. Korvausoikeutta käyttävä asiakas voi ostaa joko 10 annospussin pakkauksen tai yhden annospussin NUTRIFIN Total puuroa tai keittoa. Korvattava vähittäismyyntihinta on 23,90 € + itsehoitolääketaksan mukainen toimitusmaksu. Jos asiakkaalla on B-lausunto, hän maksaa 10 annospussin pakkauksesta tai yhdestä annospussista 60 % VMH:sta. NUTRIFIN Total patukoille korvattavuutta ei ole myönnetty.

NUTRIFIN Total -puurot ja -keitot sopivat ruokavaliohoitoon kaiken ikäisille

NUTRIFIN Total -puurot ja keitot sopivat vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon henkilöille, joilla on huono ruokahalu, kuten aliravitut lapset, vanhukset, syöpäpotilaat sekä anorektikot joko ainoana tai täydentävänä ravintona. Tuotteet sopivat kaikenikäisille, myös lapsille ja nuorille. Alle 3-vuotiaille lapsille tuotteita ei suositella ja vain harkiten 3–6-vuotiaiden lasten käyttöön.

NUTRIFIN Total -puurot ja keitot sisältävät energiaa 300 kcal, proteiinia 15–16 g annosta kohden ja lisäksi ne täyttävät vitamiinien ja kivennäisaineiden osalta lainsäädännön täysipainoisten kliinisten ravintovalmisteiden koostumusvaatimukset (KTM asetus 406/2000, 3 §:n momentin 2 a kohta). Keitot sisältävät kasviksista peräisin olevaa kuitua 2,5–4,2 g annosta kohden. NUTRIFIN Total keitot ovat gluteenittomia ja keitot sekä puurot vähälaktoosisia.